Fuss, bringázz, sétálj Mátéért - Jótékonysági családi piknik

Segíts, hogy segíthessünk!
Sportolni mindig jó, és ha ezt egy jó ügy érdekében teszed, még felemelőbb érzés.
 

Segítsünk közösen Rusz Máténak!

 

 

Segítsünk közösen Rusz Máténak!
Máté 8 éves kardosi fiú, aki oxigénhiánnyal született, nem tud önállóan járni és beszélni.
3 hónapos kora óta több terápián vett részt: Dévény-torna, konduktív fejlesztés, logopédia, gyógypedagógia, Phanferrot-szinergetikus reflex terápia, lovaglás, úszás, akkupunktúra, Bowen terápia, AIT-FST terápia.
2021. májusától 2022. augusztusáig havi rendszerességgel a Borsóház-Nemzetközi Rehabilitációs Intézet szakemberei fejlesztették. A terápia költségeit 2021 júliusában jótékonysági napon összegyűlt összegből tudta a család finanszírozni. Ez az intenzív terápia sokat javított Máté állapotán, tartós javulást a szakemberek javaslata szerint a további rendszeresség jelentené.
Jelenleg második osztályos tanuló. Békésre jár naponta iskolába az Illyés Sándor Óvoda, Átalános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő iskola, Kollégium és EGYMI intézménybe, ahol a szakemberek kitartó munkájukkal elindították Mátét a fejlődés útján.


Olvasni tanul, az írást pedig számítógépen tanulja. Számolni nagyon szeret.
Máté lassan, de folyamatosan fejlődik. Ma már sokkal nyitottabb, jó humorérzékkel rendelkező kisfiú, mindent megért. Megtanult 8 év alatt felülni, mászni, kapaszkodva felállni és vezetve sétálni. A kitartó munka eredménye, hogy már néhány lépést képes egyedül is megtenni.
Azonban az út még hosszú, a szülők álma az, hogy futni lássák gyermeküket, és egyszer el tudja mesélni, milyen volt a napja az iskolában….
A rendezvény során befolyt adományokat Máté szüleinek adjuk át, akik azt gyermekük Borsóházi rehabilitációs gyógykezelésére fordítják, de aki ezen felül is támogatni szeretné a családot az alábbi számlaszámra történő utalással megteheti:

 

számlatulajdonos: Rusz Máté János
Számlaszám:
       11773339-02104203 OTP
 

Várjuk a futókat bicikliseket gyaloglókat!
Részletes versenykiírással, programmal hamarosan jelentkezünk !

Hír: 

Esemény dátuma: 

2024 ápr 27 - 10:00