Rohonyné Urbancsok Zsuzsa, a szarvasi futófenomén

SZÍVVEL ÉS SZORGALOMMAL A VIVICITTÁ 10 KM-ESÉN

TELEKOM VIVICITTÁ 2024

Nemzeti Sport:

"Rohonyné Urbancsok Zsuzsa, a szarvasi futófenomén, a Telekom Vivicittá futóversenyen ismét bizonyította, hogy a kitartás, a szívós munka és a tudatos felkészülés kulcsfontosságú a sikerhez. A versenyen az időjárás is kedvezett neki, és a fizikai mellett a mentális felkészültsége is hozzájárult ahhoz, hogy saját korcsoportjában az előkelő 21. helyezést szerezze meg..

A Telekom Vivicittá futóversenyen a 10 km-es távon mutatott teljesítménye nem csak az elszántságát, hanem a tudatos felkészülés fontosságát is hangsúlyozza. Az idei verseny, amely hűvösebb időjárás mellett zajlott, különösen kedvezett azoknak, akik, mint Zsuzsa, alaposan felkészültek a kihívásokra.

Indulás előtt Urbancsok Zsuzsa tekintetében a koncentráció és az elszántság keveredett. Nem csupán fizikailag, hanem mentálisan is készen állt a versenyre, ami a rajtszáma, 13767 alapján is látható volt. A verseny első szakaszában, amely a víztorony alól a Schulek Frigyes sétányról indult és a Pesti rakparton keresztül vezetett, Zsuzsa átlagtempója 6:12 perc/km volt. Ez a szakasz bizonyult a legnagyobb kihívásnak számára, itt volt a legkisebb az átlagtempója, ami azt mutatja, hogy bár kihívásokkal teli, de nem adta fel.

A verseny második felében, a Parlament melletti visszafordulót követően, majd a Margit-hídon át a Margitszigetre visszatérve, Zsuzsa kitartása és felkészültsége megmutatkozott. A második szakaszon mért tempója és helyezése, ahol az első mérőponton 579. helyezett volt, azt mutatja, hogy képes volt javítani és felzárkózni. A verseny végére, a 10 km teljesítése után, ahol az átlagtempója 6:22 perc/km volt, 2153. helyezést ért el összesen, míg a nők között 847., és saját korcsoportjában, a 55-59 éves nők között a 21. helyezett lett.

Ez a teljesítmény nem csak a fizikai, hanem a mentális felkészültség fontosságát is kiemeli. Urbancsok Zsuzsa hónapokon át tartó kemény munkája és elszántsága, valamint a szarvasi környezetben szerzett tapasztalatai révén tudott ilyen eredményt elérni. Szarvas városa, bár kevésbé ismert a futóközösségek széles körében, mégis kiváló edzésterületet biztosít a kitartó sportolóknak.

Urbancsok Zsuzsa teljesítménye inspirációként szolgálhat mindenki számára, aki a futást nem csak testi, hanem lelki kihívásként is felfogja. Az ő története azt üzeni, hogy a sportszerűség, a kitartás, és a tudatos felkészülés együttesen képesek csúcsokat dönteni. A Telekom Vivicittá futóversenyen nyújtott teljesítménye példaként állítható minden korosztály elé, hiszen megmutatta, hogy a cél elérése érdekében nincs akadály, csak kihívás.

"Tuning. Benned is megvan."

Hír: