Diákolimpiai elismerés

Békés vármegyében, a Diákolimpia legaktívabb helyi, vármegyei iskoláit és legeredményesebb testnevelőit köszöntötték Gyulán, az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában, 2024. február 13-án, a Békés Megyei Diáksport Egyesület eredményességi díjátadó ünnepségén.

A Sportért Felelős Államtitkárság szakmai koncepciója a Diákolimpia versenyrendszer területén, 5 pillért határozott meg, melyek egyike a versenyrendszerben közreműködő testnevelők elismerése. 

A versenyrendszer mintegy 1,2 millió gyermeknek nyújt lehetőséget évente. A 2 ezer 500 iskolából érkező nevezők száma mintegy negyedmillió, tavaly a diákok 12 sportágban mérettethették meg magukat. Az országos döntőkbe 15 ezren jutottak be. A helyet adó 20 város között Gyula is ott lehetett, tavaly már a hetedik alkalommal.

 

A  2022/2023-as tanév Diákolimpia körzeti testnevelői között kíváló munkája elismeréseként úszó szakosztályunk edzője Zalán Csaba, a Szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola testnevelő tanára is kitüntetést vehetett át az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában.

Gratulálunk Csabának és munkatársainak és további sikeres munkát kívánunk az egyesület nevében!

Hír: