Fát ültettek a Hortobágyon a szarvasi Körös-körül szervezői

Vendégségbe érkezett a Hortobágyra a szarvasi Körös-körül futófesztivál szervezőcsapata, amelynek tagjai fát ültettek és néhányan futottak is a Fuss Fotózz Mosolyogj és a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány legutóbbi rendezvényén.

VÁSÁRI ERZSÉBET cikke nyomán BEOL

 

Hortobágyra hívta a Körös-körül, a Körös-körül Futófesztivál szervező csapatát Rohonyné Urbancsok Zsuzsannát, Demeter Orsolyát, Krivik Viktort és Molnár Etele alpolgármestert – mint a szarvasi futófesztivál egyik fő támogatóját – a Fuss Fotózz Mosolyogj és a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány csapata – adta hírül szerdán Krivik Viktor.

Beszámolójából kiderült, hogy az ünneppel párhuzamosan zajló futóverseny hortobágyi állomásának legfőbb célja Dorina támogatása. Dorina 5 és fél éves kislány, aki Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyében, Csarodán él. 2021. októberében, a 4. születésnapján került be a debreceni Gyermekhematológiai-onkológiai Osztályára, ahol neuroblastomával diagnosztizálták. Kemoterápiás kezelést kapott, majd műtétre került sor, ami nem a várt eredményt hozta, nem tudták eltávolítani a daganatot. Újabb kemoterápiák sorozata, majd Miskolcon őssejt transzplantáció, és 12 sugárkezelés következett. Jelenleg immunterápiát kap.

Pálfalvi Petra a Fuss Fotózz Mosolyogj vezetője elárulta, hogy a szarvasi csapat meghívásának célja volt egy faültetés a gyógyulás fasor – gyógyulás útján, a programra még a szarvasi versenyen meghívást kapott a Körös-körül stábja, hiszen a szeptemberi 17-i versenyen az alapítványnak, ezen belül az akkori kedvezményezettnek, Bencének 784 ezer forint támogatást gyűjtöttek össze. A fák tulajdonosai üzenetet hagyhatnak unokáiknak, az utókornak, melyet egy a fa mellett elhelyezett QR kód segítségével bármikor leolvashatnak majd. Szarvas fáját Molnár Etele, Molnár Ábel és Krivik Viktor ültette el, és helyezte ki a város tábláját, így már szarvasnak is van saját támogatói fája a hortobágyi Mátai Ménes birtokon, a gyógyulás útján.

 Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna, Demeter Orsolya és Varga Marianna pedig nemcsak vendégként, hanem futóként is részt vett a rendezvényen, aminek abszolút győztese Molnár Ábel, szarvasi hegymászó lett, aki rendszeres segítője is az alapítványnak.

A KörösTV beszámolója a FB-on

Hír: