Október a mellrák elleni kampány hónapja

"Gyaloglás rózsaszínben, mert Minden Nő számít"

Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja, és egyben a Világ Gyalogló Hónap is. A SZUSE (Szarvasi Úszó, Vízilabda és Szabadidő Egyesület) aktivistái, a két eseményt összekapcsolva közös gyaloglást szerveztek "Gyaloglás rózsaszínben, mert Minden Nő számít" címmel.

 

Az esemény időpontja: 2023. október 11. (szerda) 17.00 óra, a gyülekező helyszíne a Szarvasi Vízi Színház parkolója volt.

A résztvevőket köszöntötte Dr. Ignácz Magdolna, a BSI Második Esély Futónagykövete, (aki nemrég az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat vendégelőadója is volt), majd Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna BSI futónagykövet, a Szuse Futószakosztályának vezetője.

A köszöntő után gazdára talált jónéhány Avon ajándék is, amit Paluska Edit  Avon tanácsadó  adott át a  részvevőknek, majd közösen indult gyalogolni, közben egy jót beszélgetni  a lelkes majd száz fős csapat, akik ezzel az akcióval nem csak a mellrák elleni kampányt, hanem a sportot, az egészséges életmódot is népszerűsítették. A gyaloglás az a mozgásforma, amelyet korra, nemre, edzettségi szintre való tekintet nélkül bárki űzhet, ráadásul társakkal, barátokkal, négylábú családtagokkal is akár, hiszen az eseményen a kis kedvencekből is volt szép számmal.

A résztvevőket arra kérték a szervezők, hogy erre az alkalomra hozzanak magukkal pink sálat, sapkát, vagy bármilyen ruhadarabot, akár egy szalagot, amivel jelezhetik a kampányhoz való csatlakozást.

A gyaloglás útvonala a fahídon át vezetett a mocsári ciprusok mentén az Erzsébet ligeti sétányon, a Millenniumi Emlékmű az Újváros Bisztró előtt, ahol egy közös fotó is készült a résztvevőkkel, majd vissza egy kör a ligetben a gyalogúton, megközelítőleg 1,7 km hosszan.

A szervezők őszintén elmondták, hogy nem számítottak ekkora érdeklődésre, hiszen csak néhány napjuk volt hirdetni a programot, ennek ellenére kellemes meglepetésként konstatálták, hogy ennyien eljöttek, és álltak a kampány mellé.

„Köszönjük a részvételt, találkozunk jövőre!” zárta a rendezvényt Ignácz Magdi és Rohonyné Zsuzsa……

Egy köszönet a közösségi oldalról:

 

„Még mindig a hatása alatt vagyok. Október. Pink hónap. Mert MINDEN NÖ számit.

Amikor az álmok valóra válnak. Több már az előző évben elindított séta önállóvá vált, és most Szarvason is, szinte hihetetlen!  A rózsaszín sétán 97-en voltunk, elképesztő mennyien jöttek ebben a csodálatos kisvárosban. Köszönöm! „ Ignácz Magdi

Hír: