Ötpróba Párizsba

Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat

Június elsejétől elindult az Ötpróba Párizsba szabadidősport-eseménysorozat, amelynek fő célja változatlan: rendszeres mozgásra motiválni a résztvevőket. Az új ciklusban a görkorcsolyázással együtt most már nyolc mozgásformában lehet gyűjteni a pontokat.

A párizsi olimpiáig hátra lévő három év alatt szeretnék bevonni azokat is, akik eddig még nem sportoltak rendszeresen és a regisztráltak számát minimum 50 ezerre növelni. Az eseménynaptárban megjelölt rendezvényeken a futás, a túrázás, az országúti és hegyi kerékpár, az úszás, a kajak-kenu és a triatlon mellett ezentúl a görkorcsolyázással együtt már nyolc mozgásformában lehet gyűjtögetni a pontokat. A ponthatárok markánsan eltolódtak, ezentúl legalább 15 pont kell a garantált ajándékhoz, innentől 60 pontig 15 pontonként, 120 ponttól 20 pontoként, afölött 180 pontig 30 pontonként jár további ajándéktárgy.

A pontok az alábbi sportágak szerint gyűjthetők:

Az összegyűjtött pontok ajándékra válthatóak az alábbiak szerint:

2022-ben IV. alkalommal rendezzük meg a Körös-körül a Körös körül Futófesztivált Szarvason. A 7 km-es útvonal érinti a város legszebb részeit.  Áthalad a Fahídon, a mocsári ciprusok mellett az Erzsébet Ligetben, majd ország legnagyobb Arborétumában a Bolza körön.

A rajt és a cél a Vízi Színház parkolója.

Versenytávok: 

  • · 7 km (1 kör)
  • ·14 km (2 kör)
  • ·21 km (3 kör) 

Minden induló egyedi befutó érmet, befutó csomagot kap. Az útvonal mentén, a frissítéseknél  élő zene, jó hangulat várja a futókat.

Minden távon korcsoportos díjazás van, a korcsoportok 1-3 helyezettjei oklevet és ajándékot kapnak.

További részletek az ötpróba honlapján.

Hír: