VII. Nemzetközi Szenior Úszóverseny

Pezsgett a víz a Szent Klára Gyógyfürdőben ...

Huszonhét egyesület küldte el szeniorjait a hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi versenyre, amelyet idén egynaposra szerveztek a házigazda szarvasiak. Ettől függetlenül népesnek bizonyult a mezőny, és szoros küzdelmek után osztották ki az érmeket a szervezők.

A csaknem kétszáz versenyző hat és félszáz rajtot hajtott végre, ami egyben azt is jelenti, hogy szinte mindenki négyszer állt rajtkőre a nap folyamán a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő 25 méteres, hatpályás, fedett versenymedencéjében. A viadalt nemzetközivé emelte két romániai csapat indulása. A pontversenyt a debreceniek nyerték 495 ponttal, megelőzve az Egri Szenior Úszó Klubot (227) és a Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Egyesületet (201). A házigazda Szarvasi Úszó Sport Egyesület a 11. (116), a Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület a 12. (113) volt. A Tótkomlósi Rozmárok a 14. helyen végeztek (80), a Triton SE Gyula kétszemélyes mini küldöttsége a 22. volt (33).
A Békés megyei dobogósok. Békéscsaba (szentesi színekben): Pengő Erzsébet.
Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület: Béládi Csaba, Gondiné Lakatos Ildikó, Illés Sándor, Juhászné Tóth Margit, dr. Kocsor Ferencné.
Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub: Antali Szandra, Bagi Csilla, Czuczi Mátyás, dr. Kárpáti Sándor, Kovács György, dr. Legeza László, Murnyák Zsuzsanna.
Mezőhegyes (budapesti színekben): dr. Sümeghy László.
Szarvasi Úszó Sport Egyesület: dr. Darida András, Klenk Józsefné, Levák Gyuláné, Medvegy István, Nagy Ida, Somogyi Zsuzsanna.
Tótkomlósi Rozmárok: Benyó Istvánné, Budai Mihályné, Gáll Jánosné, Kancsó János.
Triton SE, Gyula: Vass Gyula.

A verseny jegyzőkönyve letölthető ITT.

 

Hír: