Csaba Gábor 1922-2014

Életének 92. évében elhunyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy egyesületünk tiszteletbeli elnöke, Csaba Gábor életének 92. évében visszaadta lelkét teremtőjének. 

Gábor bácsi úszóegyesületünk meghatározó személyisége volt. 

Búcsúztatása 2014. április 13-án 12:00-kor a szarvasi evangélikus Ótemplomban lesz. A szertartáson egy szál virággal emlékezünk.
 
Emlékét tisztelettel és szeretettel őrizzük.
 
 

CSABA GÁBOR

ÚSZÓTÁRSUNK EMLÉKÉRE

 

Kezemben tartom az „Önvallomás a jövő nemzedéknek” című önéletírásodat, amit nagy örömmel és szeretettel vettem át Tőled, éppen két évvel ezelőtt. Csak most éreztem át, hogy ez sokkal többet jelent annál, mint amit abban leírtál. Ma úgy érzem, egy ilyen írást az ember csak olyanoknak ad át, akiket nagyon szeret, akiknek az életét szeretné szebbé, boldogabbá tenni a saját élete példáján keresztül.

Igazán akkor kezdtünk többször találkozni, amikor haza költöztetek Szarvasra és a Köröshöz közel új lakhelyet építettetek Magatoknak. De igazán akkor kerültünk közel is egymáshoz, amikor megalakult a Te közreműködéseddel a Szarvasi Úszó Egyesület. Sok versenyen jártunk együtt és mindég nagy csodálattal adóztunk kiváló fizikai képességednek. Csak reménykedhetünk, hogy mi is hasonló erőben éljük meg a 90 éves kort, amikor Te még versenyeztél. Több évtizedes tanári munkásságodnak köszönhetően, ahogyan Te mondtad „sok ezer gyermeket tanítottam meg úszni” és szeretetted meg velük ezt a szép sportot. De ami igazán megmarad bennünk és mindenkiben, aki ismert Téged, az a töretlen belső derű, optimizmus, amit nagyon nehéz körülmények között is megőriztél. Még akkor is jót nevettél, nevettünk, amikor hazai pályán a vegyes váltónkat elrontottam.

Most az égiek „csapata” lett gazdagabb általad. Mi, akik ismerhettünk, szívünkben hordozzuk Kedves emlékedet. Az egyesületben pedig szeretnénk maradandó emléket állítani személyednek egy versenyszámmal.

Drága Gabi bácsi, jó úszást………………

Nyugodjál békében.

 

Hír: