XVII. Gáspár Ervin emlékverseny - X V I I . NEMZETKÖZI SENIOR ÚSZÓVERSENY

Időpont:   2014.03.15 - 2014.03.16
Helyszín: Békéscsaba

Helye :             Békéscsaba , Árpád Fürdő

                        50 méter , 8 pályás medence

                        Vízhőfok : 27 C°

Jávor Péter tudosítása

"Közel kétszáz szenior korú úszó állt rajtkőre a Gáspár Ervin-emlékversenyen, amelyet tizenhetedik alkalommal rendeztek meg a hét végén, két napon át a békéscsabai Árpád fürdő sátortetős, 50 méteres versenymedencéjében.

Összesen huszonnégy klubból érkezetek a 25-85 év közötti versenyzők, a hazaiakon kívül Ausztriából, Romániából és Szerbiából is. A megyei egyesületek mindegyik képviseltette magát, így a házigazda békéscsabaiak mellett a gyulaiak (a Dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub és a Trinton SE), a szarvasiak és a tótkomlósiak is eljöttek a viadalra, sőt, kitűnően szerepelve megannyi érmes helyezést harcoltak ki. Olyan távoli városokból is Békéscsabára utaztak résztvevők, mint Győr, Pécs, Veszprém, Esztergom.
A Gáspár Ervin-emlékfutamot, a 400 m gyorsúszás abszolút elsőségét a férfiaknál a kecskeméti Hajdú László nyserte, itt a legjobb Békés megyei a békéscsabai Pető László lett. A nőknél a hasonló emlékszámot a törökbálinti Marosi Melinda nyerte, a legjobb Békés megyei a Gyulai Triton versenyzője, Annus Szilvia lett, aki hetedik helyen kötött ki. A Marik László emlékére kiírt 50 méteres férfi gyorsúszás abszolút legjobbja a törökbálinti Erdélyi Ferenc lett, itt a harmadik helyen a Gyulai Triton SE versenyzője, Vass Gyula végzett.
A Békés megyei dobogósok. Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület: Gondi Noémi, Gondiné Lakatos Ildikó, Jávor Péter, Kisföldiné Zahorán Hajnalka, dr. Kocsor Ferencné, dr. Korek Anikó, Levendovics Gábor, Metcalfe Bodnár Tímea, Miklós Éva, Németh Éva, Pető László, Tar Krisztián, Vitaszek Edina.
Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub: Bagi Csilla, Csepeli Pálma, Csomós Tímea, Fehér Edit, Hambarás Edit, dr. Legeza László, Schriffert Józsefné, Seres László.
Gyulai Triton SE: Annus Szilvia, Ragályi Géza, Vass Gyula.
Szarvasi Úszó és Vízilabda Szabadidős Egyesület: Darida András, Nagy Ida, Somogyi Zsuzsa.
Tótkomlósi Rozmárok: Benyó Istvánné, Gáll Jánosné, Kancsó János."

Somogyi Zs., Darida A., Nagy I.

A SZUSE szeniorjait hárman képviselték az alábbi eredménnyel:

100 m. női hátúszás

2.  hely Nagy Ida

1. hely Somogyi Zsuzsa

50 m. férfi mell

3. hely Dr. Darida András

50 m. női mellúszás

3. hely Somogyi Zsuzsa

200 m. női vegyesúszás

1. hely Somogyi Zsuzsa

Hír: